Netradiční instalace schodišťových plošin

Když dlouhá není dost dlouhá

Naše nejdelší schodišťová plošina je namontovaná v komplexu rezidenčních budov na Genztgasse ve Vídni. Dráha plošiny měří neskutečných 85 metrů a je umístěna ve venkovním prostředí. Šikmá schodišťová plošina může dosahovat této délky díky její konstrukci, kde není pohon napájen akumulátory, které se musí dobíjet, ale plošina používá pro pohon zdroj energie přímo ze sítě. Plošina na bateriový pohon by neměla šanci se pohybovat po tak dlouhé dráze. Dráha slouží zároveň jako zábradlí pro chodce.

  60 metrů pod povrchem země

I pod povrchem země je potřebné překonávat bariéry. Konkrétně v polském solném dole Wieliczka, kde se nachází hned dvě šikmé schodišťové plošiny SP-Omega. Jsou tu připravené nejen pro návštěvníky solného dolu, ale i pro pacienty s dýchacími těžkostmi. Důl ve Wieliczke patří mezi nejkrásnější památky Polska a je celoročně přístupná.

 

  Při západu slunce nad mořem

Asi jedno z nejatraktívnějších míst, kde můžete plošinu SP-Omega najít, je 55 metrová soukromá jachta, která brázdi Středozemní moře. Plošina má šikovně skrytou dráhu, takže nikdo ani nepozná, že se na palubě nachází šikmá schodišťová plošina.

  Točité schody ve Švýcarsku

Instalace ve Švýcarsku patří k jedněm z nejnáročnějších. Patří sem dlouhé dráhy, točité schodiště a vysoké nároky na zpracování dráhy s plošinou v existujícím prostředí. Aj díky těmto instalacím si udržujeme vysoký standard výrobků.

  Zajímavé instalace v Číně

Právě do nejlidnatější krajiny světa putovalo velké množství nejdražších variant šikmých schodišťových plošin SP-OMEGA. Číňani si potrpí na reprezentativní vzhled těchto zařízení a na úpravu proti vandalizmu. Plošiny byli montované například na okruhu Grand Prix Stadium v Macau, při Word Expo 2010 v Shanghai anebo na the Peak, který je nejvyšším místem Hong Kongu.

  Méně je někdy více

Tak uvažoval i muž z Polska, který řešil překonání bariéry a nechal si nainstalovat nejkratší šikmou schodišťovou plošinu. SP-DELTA měří jen 0,4 m a slouží k překonání jen jediného schodu. Bylo to jediné možné řešení, plošina se na rozdíl od ramp sklopí a nezabírá v cestě žádné místo.