Žáci základních škol navštívili firmu ALTECH v rámci Technického Jarmarku 2023

Máme velkou radost, že jsme i letos mohli uvítat žáky ZŠ Babice, ZŠ Březolupy, ZŠ Tupesy a ZŠ Polešovice a ZŠ Za Álejí Uherské Hradiště, v rámci projektu TECHNICKÝ JARMARK 2023, který organizuje Krajská Hospodářská Komora Zlínského Kraje.

Naši hosté měli jedinečnou možnost nahlédnout do naší moderní výroby a sledovat postup, jak se z kusů materiálů díky práci našich zaměstnanců stávají plošiny a sedačky, které pomáhají překonávat bariéry hendikepovaným po celém světě.

Při exkurzi mohli mladí návštěvníci vidět důležitost modernizace průmyslové výroby a potřeb robotizace, automatizace, 3D tisku a skenování a dalších nejmodernějších zařízení, díky kterým patří ALTECH mezi největší světové výrobce schodišťových plošin a sedaček pro hendikepované.

Žáci mohli během návštěvy vidět i řadu profesí, které jsou při kompletní výrobě plošin pro vozíčkáře potřeba. Některé z nich jim popsala i paní Ing. Miroslava Kořínková ze Střední odborné školy a Gymnázia Staré Město, která zde představila jednotlivé obory. Jsme rádi, že díky této spolupráci můžeme ukázat jednotlivé obory přímo v praxi a věříme, že jsme některé z nich přesvědčili k tomu, že výroba má v Srdci Slovácka nejen hluboké kořeny, ale i světlou budoucnost.

Věříme, že tato návštěva poskytla žákům nejen poutavý pohled do naší společnosti, ale také inspiraci na to, že i oni mohou být součástí našeho týmu, jehož výsledky práce pomáhají hendikepovaným. Těšíme se na budoucí spolupráci s nadšenými mladými studenty a věříme, že se budou cítit povzbuzeni k tomu, aby sledovali, jak výsledky naší společné práce povedou k překonávání bariér na celém světě.

Zdroj: 

Krajská hospodářská komora Zlínského Kraje – Technický jarmark 2023 ALTECH – YouTube

Technické jarmarky, podzim 2023 • KHK.cz (khkzk.cz)