Aeromec – Piloti lidem

Sice se tato zprávička netýká přímo činnosti ALTECHu, přesto ji považujeme, obzvlášť v tomto náročném období, za důležitou a rádi bychom se s Vámi o ní podělili.

Jak mnozí z Vás víte, naší sesterskou společností je AEROMEC, společnost působící v leteckých službách se sídlem v Kunovicích, nedaleko Uherského Hradiště. Portfolio Aeromecu je poměrně rozsáhlé a čítá nejrůznější aktivity od výcviků pilotů, přes letecké práce, hangárování, poradenství až po pronájem letadel.

Piloti Roman Mikel a Radim Stibůrek z letiště Kunovice, se rozhodli podpořit projekt PILOTI LIDEM. Jde o projekt výjimečný a ojedinělý, sdružující dobrovolné piloty, kterého cílem a posláním je doručit zdravotnický materiál nebo personál po celé ČR do 2 hodin. Roušky, respirátory nebo dokonce i lékaři se tak promptně dostanou tam, kde je nejvíce potřebují.

Děkujeme !!!

 

Let dne 6.4.2020 byl odvoz dílů plicních ventilátorů – předání na hranicích se Slovenskem a následně letecky z LKKU letounem Diamond DA20, OK-PPL do Skutče.

V projektu COROVENT spojilo síly několik desítek odborníků z technologických firem a s odborníky z Fakulty Biomedicíny ČVUT, lékaři z ARO a výrobci zahájili výrobu ventilačních jednotek pro nejtěžší případy nákazy Covid-19.

Let dne 12.4.2020 byl letounem Cirrus SR20, OK-AER – letecky do Točné, vyzvednutí ochranných pomůcek a zpět do LKKU, následně předání do Uherskohradišťské nemocnice. Obličejové respirátory vytvořilo ČVÚT Praha.

Z této akce vzniklo video, ve středu 15.4.2020 byla odvysílána i VIDEO reportáž v TV Slovácko.

Let dne 16.04.2020 byl také letounem SR20, OK-AER – letecky do Točné, vyzvednutí ochran. pomůcek, zpět do LKKU a předání pracovníkům z Nemocnice Uherský Brod. Obličejové respirátory vytvořilo ČVÚT Praha.