Metodické dny BRNO 2022

METODICKÉ DNY 2022 – Brno

Po delší „covidové“ přestávce se letos opět konaly Metodické dny, kterých pořadatelem je Cech mobility, ve spolupráci s Úřadem práce ČR a pod záštitou Ministerstva práce a sociálních věcí. Akce probíhala v období 8-9.9.2022 na brněnském výstavišti za účasti přibližně 500 návštěvníků.

Jde o neveřejnou akci, která je určená primárně pro úředníky Úřadů práce z celé republiky a odbornou veřejnost. Jejím cílem je představit a ukázat kompenzační a zvláštní pomůcky pro osoby se zdravotním postižením, ať už se jedná o tělesný, zrakový či jiný handicap. Vystavovatelé tak mají možnost předvést své výrobky a novinky a demonstrovat jejich ovládání a možnosti použití v praxi. Návštěvníci si na oplátku mají možnost vyzkoušet cokoli z produktů a zařízení na vlastní kůži, aby tak lépe pochopili funkčnost a rozdílnost ve využívání jednotlivých produktů. Např. proč je pro některé typy schodišť nevhodný schodolez, kam a proč se lépe hodí konkrétní typ plošiny, jakým způsobem lze efektivně využívat stropní systémy, pro koho je určená schodišťová sedačka, apod.

Paralelně s expozicí probíhaly po celé dny přednášky na nejrůznější témata v oblasti kompenzačních pomůcek, legislativy i novinek, aby byl naplněn edukativní záměr celé akce.

Tak zase za rok, tentokrát na letňanském výstavišti v Praze.