ALTECH je součástí projektu REGION 2047

1.9.2023 byl v Uherském Hradišti poprvé veřejně představen nový rozvojový projekt pro příštích 25 let života na Slovácku – REGION 2047. Cílem je úzce propojit vzdělávání, výzkum a výrobu, a vybudovat tak prosperující a atraktivní region. Významné firmy Slovácka jako jsme i my – firma ALTECH, dále 5M, BD SENSORS, COLORLAK, Česká zbrojovka, KOVOKON Popovice, MESIT holding, Aircraft Industries, Ray Service, Slovácké strojírny a také Rudolf Jelínek  podepsali memorandum o spolupráci na tomto projektu.

Vzhledem k tomu, že tito významní zaměstnavatelé regionu se řadí ve svých oborech ke světové špičce, chtějí si vychovat a získat kvalifikované zaměstnance, To je důvod, proč chtějí vybudovat výstavbu kampusu, který by měl být pomyslným odrazovým můstkem k dalším následným aktivitám, který mají vliv na to, jak se v regionu žije. 

Hlavním tématem tohoto projektu jsou otázky, jak zastavit migraci ze Slovácka, protože se region potýká s nedostatkem lidí napříč obory. Důležitým bodem je zaměření se také na posílení středoškolského odborného vzdělávání a pomoci zastavit odchod i mladých lidí za prací do velkým města či do zahraničí.  

Se školami již nějakou dobu spolupracujeme, proto jsme moc rádi, že můžeme být součástí takového významného rozvojového projektu, který podpořili i zastupitelé jednotlivých měst Uherskohradišťska a Uherskobrodska. 

Oficiální tiskovou zprávu si můžete přečíst na stránkách města Uherské Hradiště – ZDE