Den otevřených dveří v ALTECHu – 30. výročí založení společnosti

Letos, přesně 23.dubna, slavil ALTECH své krásné 30. narozeniny.. Společnost, kterou založil Antonín Machala, byla zpočátku malou garážovou firmičkou, jakých v těchto letech vznikaly desítky. Ale ne všechny vydržely a dosáhly to takto daleko… V současnosti se společnost ALTECH řadí mezi nejvýznamnější evropské výrobce šikmých a svislých schodišťových plošin pro handicapované, s ambicí stát se předním evropským výrobcem i v oblasti schodišťových sedaček.

Po náročných „covidových“ časech, kdy bylo těžké cokoli plánovat, jsme se rozhodli zorganizovat akci nejenom pro naše zaměstnance a jejich rodiny, ale i pro širokou veřejnost, které se tak dostalo možnosti podívat se „pod pokličku“ výroby jednotlivých výrobků. Součástí prohlídky úplně nového předváděcího centra, které se veřejnosti otevřelo minulý rok, byla i prohlídka všech výrobních prostor a konstrukčního a vývojového oddělení. Návštěvníci tak měli možnost zjistit, jak se co vyrábí a jaký je výrobní cyklus od zadání objednávky až po vývoz a instalaci.

Kromě skvělé kávičky od Delikomatu, či grilovaných specialit od společnosti Stravovací servis byla zde možnost vyzkoušet si něco i malinko akčnějšího. Rádi jsme opět po 5 letech přivítali AZUB a jejich dokonalé lehokola, které si užili nejenom dospělí, ale také děti, kterým byl určen program v zadní části areálu. Pro dospělé byla zde možnost vyzkoušet si Segwaye, střelbu z dlouhých i krátkých airsoftových zbraní a taktéž prohlédnout si expozici nejrůznějších aut, které nám přivezli na ukázku jejich majitelé. Mezi taháky tak rozhodně patřil nejnovější model Porsche Cayenne Turbo Coupe od Míry Hejdy, Lamborghini ve speciální úpravě pro vozíčkáře od Lukáše Urbance, speciální model outdoorového modelu Ford Raptor, který byl na trh uveden pod názvem Kaaraven. Líbila se i komerční prohlídka nejnovějších modelů Peugeot, které nám zapůjčila společnost Lion Car Kunovice.

Jak již bylo zmíněno výše, celá jedna část areálu byla určena dětem, kterým obvykle připravujeme Den dětí na letišti v Kunovicích. Letos jsme se rozhodli akce spojit a připravit tak společný den pro celou rodinu. Pro malé i větší děti jsme tak připravili oblíbené skákací hrady, malování na obličej, opékání špekáčků a nezapomnělo se ani na drobné dárky, které vždycky potěší. To vše ve spolupráci se skvělou eventovou agenturou Chabi production.